Eszközök biztosítása

Az érelmeszesedés korai és előrehaladott fázisát egyedi vagy 24 órás non-invazív méréssel állapíthatjuk meg. EKG modullal való kiegészítéssel, egyedi programmal végtagi elvezetésekből is megállapítható a veszélyes pitvarfibrilláció.

eszkozok_biztositasa

A magyar kormány által meghirdetett első Széchenyi Terv támogatásával, 2004-ben született meg több tudományos kutatócsoport közös munkája eredményeképpen az Arteriográf. A világszabadalommal védett módszer pontosságát invazív vizsgálat is igazolta. Fontos szempont, hogy a vizsgálat fájdalommentes, az asszisztens által is elvégezhető és nem igényel speciális rendelői környezetet. A mért adatok elektronikusan továbbíthatók, adatbázisban kezelhetők, e-Health alkalmazásokban felhasználhatóak. A nyomtatott lelet számos adatot mutat be közérthető formában.

Az Arteriográf a Szíverősítő Egészségfejlesztő Program fontos szakmai eleme. A bérleti konstrukcióban kihelyezett készülékek által mért paraméterek az egyénre szabott rizikómeghatározást támogatják. A vizsgálat elvégzésével egészítve ki a páciensek demográfiai, laboratóriumi, életviteli adatait, egyéni CV rizikója pontosabban határozható meg. A mért paraméterek jelentése elmagyarázható és adekvát tanácsokkal az életvitel megváltoztatása kiváltható. A mért adatok természetesen kiválóan használhatók a szekunder prevencióban is az alkalmazott terápia hatékonyságának ellenőrzésére és a páciens állapotának folyamatos követésére.

arg_irda

Az Arteriográf nem egyetlen eszköze a Szíverősítő Egészségfejlesztő Programnak. A rendszer elemét képezi a szintén magyar fejlesztésű EKG modul és annak kezelő programja, amelyet a pitvarfibrilláció négy elvezetésből történő megállapítására is felkészítettek.

ekg_modul

A legutóbbi fejlesztések lehetővé teszik a felkari és centrális vérnyomás mellett az érfal rugalmasságát jelző paraméterek 24 órás vizsgálatát is. A pontosabb diagnosztikát, vagy a terápia követését támogató teljes termékvonal az Arterialcare portfólió áll az azt alkalmazni kívánók rendelkezésére.

Arterialcare_product_line-03