Belföldi és külföldi PR

A modell bevezetése és az ezt követő folyamatos sajtókommunikációs tevékenység állandó megjelenést és pozitív kommunikációs lehetőséget nyújt a programban érintettek számára is.

PR

A Szíverősítő Szív és Érrendszeri Egészségfejlesztő Program a világon elsőként egy olyan összetett prevenciós modellt képvisel, amely nemcsak a speciális készüléket teszi elérhetővé az orvosok és a pácienseik számára, hanem a hozzá kapcsolódó folyamatos kommunikáció és korszerű, közösségi médiára is alapozott eszközrendszere egészséges életvitelre és felelősségteljes gondolkodásmódra is ösztönöz. A program belföldi PR szempontjából is jelentős, mivel nagy társadalmi súlyú, és egyben évi 600 milliárd Ft költségvonzatú probléma megoldásához kíván széles társadalmi rétegeket megnyerni és mozgósítani. Ezen túlmenően számos ponton kínál együttműködési lehetőséget más civil vagy kormányzati programokkal is.

bemondo

Az NCD, „Nem Fertőző Betegségek” világméretű problémát és hatalmas költséget jelentenek napjainkban. Egyöntetű a törekvés ezek visszaszorítására, de a gyakorlatban is jól működő prevenciós modellt még sehol sem dolgoztak ki. Árnyalja a képet az a több kutató által is publikált elmélet, amely szerint a hatékony prevenció nem jár költség megtakarítással. Ez be is látható, hiszen a ma fő rizikófaktornak tekintett hipertónia és diabétesz akár korai felismerése is a mai kezelési irányelvek szerint élethosszig tartó gyógyszerszedést jelent. Egy tanulmány azt mutatja ki, hogy „olcsóbb” a probléma akut szakaszban való kezelése, mint megelőzése.

Szíverősítő Szív és Érrendszeri Egészségfejlesztő Program az egyéni rizikót mért paraméterekkel is alátámasztja és erre alapozott kommunikációval a szükséges életmódváltást is elérheti a páciensek jelentős hányadánál. Ez egyben a legolcsóbb megoldást is jelentené, mert alapvetően a szív és érrendszeri betegségek térnyerését az életmód kedvezőtlen átalakulása tette lehetővé.

A program struktúrája, módszertana és remélt kedvező eredményei jelentős nemzetközi érdeklődésre tarthatnak számot. A magyarországi népegészségügyi helyzet olyan sok összehasonlításban foglal el kedvezőtlen helyet, hogy gyors javulás csak új paradigmára alapozott prevencióval képzelhető el.